Sant Jordi torna a sortir als carrers de Sallent

Última revisió 06-05-2021 09:13
20/04/2021

Després de més d’un any de pandèmia, i de no poder celebrar el Sant Jordi el 2020, enguany els carrers i les places del poble tornaran a omplir-se de llibres i roses.

La Diada de Sant Jordi coincideix amb els actes de la Setmana Cultural de Sallent, que acaba aquest diumenge. Des de l’Ajuntament, volem explicar-te quines activitats s’han programat i donar suport al petit comerç, en aquest cas les llibreries i les floristeries, que tan afectats s’han vist per les conseqüències de les restriccions sanitàries.

Tens tantes opcions com vulguis per celebrar aquest 23 d’abril. Envolta't de cultura i tradició!

Llibres i roses

La llibreria l’Espill ha preparat una parada que se situarà a la Plaça Sant Antoni Maria Claret i que ha estat pensada perquè compleixi amb les mesures de seguretat. Per això, s’ha muntat un circuit degudament senyalitzat amb una entrada a una banda i una sortida a l’altra per tal que els visitants no es creuin. A més, el circuit té dues sortides: una per la cua de pagament i una altra per aquells usuaris que no hagin fet cap compra. Al mig de la illa s’ha habilitat un espai per als infants amb una taula més baixa, on podran trobar contes infantils i tafanejar-los. Per cada compra, l’Espill obsequiarà amb un punt de llibre en homenatge a Ot el bruixot i un globus inflat amb heli. L’horari de la llibreria serà de 9.00 a 20.00 h.

No oblidis que a la Biblioteca de Sallent es fa un recapte de llibres per a infants. Per participar has d'anar a la biblioteca i portar llibres infantils nous o en bon estat per a aquells que més ho necessiten. Tots els llibres recollits seran destinats als infants i a les seves famílies de la Fundació FASI.

Pel que fa a les floristeries, Cal Traval se situarà a la Plaça de la Pau en horari de 8.00 a 20.00 h, davant el seu establiment, i Iris Flors a la Plaça Sant Antoni Maria Claret.

Durant tota la jornada, la policia local estarà patrullant per garantir el compliment de les mesures de seguretat i fer que aquest Sant Jordi sigui el més festiu possible.

Activitats de la Setmana Cultural

Respecte a les activitats del 23 d’abril de la Setmana Cultural, a les 17.15 h està programat l’espectacle “La llegenda”, a càrrec de Diaforé, al Passeig 1 d’octubre. L’actuació serà retransmesa en directe a través del canal YouTube de l’Ajuntament de Sallent, Cabrianes i Cornet. A les 18.30 h, a la Plaça Sant Antoni Maria Claret, actuarà el “Combo Ara” i el “Cor Jove” de l’Escola Municipal de Música Cal Moliner.

Visita a la residència per a gent gran

Al matí, es farà entrega de roses per part de la regidora Neus Solà i l’alcalde Oriol Ribalta a la Residència i Centre de dia Sant Bernat de Sallent.