L'Ajuntament i Agbar renoven el fons per ajudar les famílies en situació de vulnerabilitat

Última revisió 11-05-2022 14:35
11/05/2022

L’Ajuntament de Sallent i Agbar, companyia gestora del cicle de l’aigua i serveis mediambientals, han renovat el conveni de col·laboració per mantenir durant l’any 2022 el fons de solidaritat, adreçat a finançar el rebut de l’aigua a les persones i col·lectius del municipi en situació de vulnerabilitat que no puguin fer-hi front.

El fons de solidaritat és un ajut que aporta íntegrament la companyia d’aigua i comporta l’exempció del pagament dels conceptes de la factura que siguin de titularitat d’Agbar a aquelles persones que estiguin en situació de precarietat i vulnerabilitat econòmica, segons l’informe de risc d’exclusió residencial comunicat pels serveis socials locals.

Per aquest any, l’import que es destinarà és de 10.000 euros, aportat per Agbar i l’Ajuntament. En 6 anys des que es va iniciar aquest fons, s’han destinat 20.000 € per atendre 92 casos de famílies en situació de vulnerabilitat al municipi.

L’alcalde de Sallent, Oriol Ribalta, ha destacat que aquests convenis “són importants per poder arribar a aquelles persones més vulnerables i responsablement aconseguir que tothom tingui els recursos necessaris”.

La gerent territorial d’Agbar a la Catalunya Central, Esther Guirado, ha afirmat que “la nostra prioritat és garantir el subministrament d’aigua a tothom i, per això, disposem d’aquest fons de solidaritat perquè totes les famílies puguin accedir a aquest servei bàsic. En aquest sentit, tenim especial cura de les famílies i col·lectius en situació de vulnerabilitat, i treballem amb l’Ajuntament per detectar amb rapidesa aquests casos i oferir solucions a aquestes famílies”.

Les persones que vulguin acollir-se a l'ajut del fons de solidaritat s’hauran d’adreçar als serveis socials de l’Ajuntament de Sallent per tal d’acreditar la situació de vulnerabilitat econòmica.