Mesures per a la contenció de la COVID-19 aplicables a partir del 26 d'abril a Catalunya

Última revisió 26-04-2021 11:38
26/04/2021

A partir del 26 d'abril canvien les mesures per contenir la pandèmia provocada pel coronavirus SARS-CoV-2: decau el confinament comarcal i ja es pot circular dins el territori català.

DESCARREGA'T LA INFOGRAFIA - Canal Salut

Després de mesos de confinament comarcal, amb l'excepció de principis d'abril, es relaxen les restriccions de desplaçament i Catalunya recupera la mobilitat dins el territori català. No obstant això, segons informa el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, els indicadors epidemiològics i assistencials recomanen mantenir encara el gruix de les restriccions a l’espera que la situació millori.

Recorda que el confinament nocturn es manté de 22.00 h a 6.00 h i que l'hostaleria segueix fent el mateix horari (pot servir dinars a taula, però no dinars).

Si has de justificar el teu desplaçament fora de Catalunya o durant l'horari nocturn, no oblidis portar el certificat autoresponsable. Pots accedir-hi clicant aquí.

Informació per àmbits

Mobilitat: novetats

Decau el confinament comarcal. Es permet el desplaçament dins el territori de Catalunya i queda restringida l’entrada i sortida sense motiu justificat.

Hostaleria: es mantenen les restriccions anteriors

A les terrasses la limitació de comensals es manté a 4 per taula de 07:30 h a 17:00 h. Els interiors podran estar oberts amb el 30% de l'aforament i la limitació és també de 4 comensals per taula de 07:30 h a 17:00 h. Resta d'horari per a recollida en establiment o lliurament a domicili.

Activitats culturals: es mantenen les restriccions anteriors

 • Oberts: cinemes, teatres, circs, auditoris i sales de concerts, amb un 50% de l'aforament i un màxim de 500 persones, o de 1.000 si la ventilació és reforçada. També oberts museus, biblioteques i sales d'exposició al 50% de l'aforament.
 • Es poden reprendre les activitats de cultura popular i tradicional, les gales, cerimònies d'entrega de premis i festivals. Els assistents han de romandre asseguts i s'han de respectar les mateixes limitacions d'aforament i les recomanacions de ventilació del punt anterior.

Comerç i centres comercials: novetats

 • 30% de l'aforament en petit comerç, establiments i centres comercials i mercats no sedentaris que també podran obrir els caps de setmana independentment de la seva activitat.
 • La restauració d'aquests establiments podrà obrir fins a les 17.00 h.

Esport: novetats

 • Instal·lacions i equipaments esportius tant a l'interior com a l'exterior: aforament màxim del 50%. Sense ventilació i qualitat de l'aire reforçada limitació a 6 persones i ús de mascareta en activitats grupals. Es permet l'ús de vestidors. Anteriorment, l'aforament als espais interiors era del 30%. 
 • Competicions: permeses les categories internacionals, professionals, estatals i competicions que hi donen accés, a més de les lligues regulars de qualsevol edat. En aquestes competicions, menys les de bàsquet i futbol professional, està permesa la presència de públic amb la limitació del 50% d'assistents a l'aire lliure i el 30% en espais tancats i sempre amb seient preassignat.

Activitats recreatives: novetats

 • Equipaments cívics: permeses activitats a l'aire lliure de tipus físic o d'entrenament de la memòria per a majors de 60 anys en grups d'un màxim de 6 persones.
 • Espais infantils lúdics d’interior amb un aforament del 30% i sense restauració. Anteriorment, aquests espais estaven tancats.
 • Oberts: parcs infantils fins a les 20 h, amb un aforament del 50%
 • Salons de jocs, casinos i sales de bingo limitació de l'aforament del 30%, amb un màxim de 100 persones. Si tenen sistemes de ventilació reforçada segons la normativa, el màxim s'amplia a 250 persones (dins el 30% de limitació de l'aforament). No poden obrir els serveis complementaris de bar i restauració.

Universitats i escoles:

 • Batxillerat, cicles formatius, ESO, primària i infantil: presencialitat plena. Anterioment Batxillerat i cicles formatius tenia una presencialitat reduïda.
 • Universitats: en les activitats teòriques presencials es podrà considerar l'augment de la presencialitat fins a un màxim del 30% de l'alumnat.
 • Ensenyaments de règim general reglats, incloses escoles de música i dansa autoritzades: reducció de l'activitat presencial.
 • Activitats extraescolars: permeses les activitats extraescolars, de lleure i esportives des de cicle infantil fins a batxillerat i cicles formatius que es realitzin dins o fora dels centres educatius amb un màxim de 6 persones (a excepció de les que preservin el grup bombolla).
 • Permesos els desplaçaments i sortides del centre escolar amb pernoctació sempre que no trenquin el grup bombolla.

Altres

 • Es manté el confinament nocturn: no es pot circular pel carrer des de les 22:00 h a les 06:00h, excepte per causes justificades.
 • S'ha de fer teletreball, excepte quan no sigui possible. Suspensió de congressos, convencions, fires i activitats assimilables.
 • Activitats socials: limitació a 6 persones en trobades socials llevat que es tracti de convivents.

Mesures COVID-19 a partir del 26 d'abril
Mesures COVID-19 a partir del 26 d'abril